Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Παστίτσιο αλλιώτικο – baggelis chalaris



Υλικά για το  παστίτσιο

1 ½ πακ. Μακαρόνια Νο 2
10 φέτες  ζαμπόν  κομμένο ζουλιεν
10 φέτες μπέικον κομμένο ζουλιεν
130 γρ. μανιτάρια κονσέρβας ( αν είναι ολόκληρα τα κόβουμε σε ψιλές φέτες )
2 αυγά
1 φλ. Τυρί γραβιέρα ή κασέρι
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο

Για την μπεσαμελ
1 ½  lit. γάλα
½ φλ. Αλεύρι  γ.ο.χ.
150 γρ. βούτυρο
2 αυγά
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και λίγο αλάτι  και όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα τα  μακαρόνια.  Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε σε λίγο λάδι τα μανιτάρια. Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε και το μπέικον . όταν βράσουν τα μακαρόνια τα κρυώνουμε και τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε μέσα σε μια λεκάνη. Ρίχνουμε μέσα στην λεκάνη με τα μακαρόνια,  τα υλικά μας, μπέικον, ζαμπόν, μανιτάρια,  τυρί (κρατάμε λίγο για το τέλος) λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, τα δυο αυγά χτυπημένα και   δυο κούπες αραιωμένη μπεσαμελ. Ανακατεύουμε  όλα τα υλικά μαζί με τα μακαρόνια και στρώνουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε και στρώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμελ από πάνω. Πασπαλίζουμε με  το υπόλοιπο τυρί που είχαμε κρατήσει στην άκρη. Ρίχνουμε 5-6 κομματάκια βούτυρο.

Για την μπεσαμελ  βάζουμε  μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Όταν λιώσει (προσοχή να μην κάψει) ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει το αλεύρι μας ένα ξανθό χρώμα. Εν συνεχεία ρίχνουμε σιγά σιγα το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα και γρήγορες κινήσεις για να μην μας σβολιάσει. Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και μοσχοκάρυδο. Όταν αρχίσει  να πήζει και να κάνει φουσκάλες, αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι και ανακατεύοντας ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά χτυπημένα. Ξαναβάζουμε για λίγο την κατσαρόλα στο μάτι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει πάλι να φουσκαλιάζει. Αποσύρουμε από το μάτι.  (Αν  δεν την χρησιμοποιήσουμε αμέσως  την μεταφέρουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη  έτσι ώστε να ακουμπήσει  πάνω στην μπεσαμελ  για να μην δημιουργηθεί πέτσα.    
Αν  η μπεσαμελ μας γίνει πολύ σφιχτή την αραιώνουμε με λίγο γάλα.)

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 c για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα.

Καλή σας επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου