Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Πασχαλινά αυγά με χρώμα ζαχαροπλαστικής



Θα χρειαστούμε:

Οπωσδήποτε αυγά

Πλαστικά ποτηράκια
Χρώμα ζαχαροπλαστικής
Ξύδι
Αλάτι

Ξεκινάμε:

Βάζουμε τα αυγά μας σε μια κατσαρόλα προσεκτικά να μην τα ραΐσουμε. Ρίχνουμε σχεδόν μια χούφτα αλάτι ( για 40 αυγά ) για να αποφύγουμε τα σπασίματα. Για να δούμε αν τα αυγά μας έχουν βράσει, στρίβουμε πάνω στον πάγκο ένα αυγό σβούρα αν γυρνώντας σταθεί όρθιο, τότε έχουν βράσει καλά.

Σκεπάζουμε με νερό ισα ισα να καλυφτούν τα αυγά. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Εφόσον βράσουν, τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Καλά είναι να τα έχουμε βράσει από την προηγούμενη μέρα.

Ρίχνουμε σε κάθε ποτηράκι μέχρι την μέση χλιαρό νερό, από μια κουταλιά σούπας ξύδι. Ρίχνουμε 8 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε με ένα κουτάλι ένα αυγό σε κάθε ποτηράκι και το αφήνουμε για 8 λεπτά περίπου. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.

Ανάλογα πόσο χρώμα  θα ρίξουμε, τόσο ποιο έντονα θα βγουν τα αυγά μας. Όταν στεγνώσουν τα περνάμε με λάδι για να γυαλίσουν. 



Τα σκούρα αυγά είναι ιδανικά για το κόκκινο χρώμα  και τα άσπρα για τα υπόλοιπα χρώματα.

Καλή σας επιτυχία και καλή ανάσταση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου