Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Ροξάκια νηστίσιμα



Υλικά:
120 γρ. νερό χλιαρό
125 γρ. χυμό πορτοκάλι
200 γρ.  σπορέλαιο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κ.γ.  ζάχαρη
435 γρ.  αλεύρι
1 κ.γ.  μπέικιν πάουντερ
λίγο ξύσμα πορτοκάλι
2 κ.γ κακάο σκόνη
1 κ.γ κοφτό κανέλα
1/3 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
Για το σιρόπι:
625 γρ.  ζάχαρη
670 γρ.  νερό
1 φλούδα λεμονιού


Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη με το νερό. Προσθέτουμε το χυμό , το ξύσμα και το λάδι. Ανακατεύουμε  με ένα σύρμα για να ενωθούν καλά τα υλικά.
Κρατάμε 5 κουταλιές  αλεύρι. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μαζί με το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα και ζυμώνουμε. Σε ένα άλλο μπολ  ρίχνουμε το κακάο, το γαρύφαλλο, την κανέλα να ενωθούν. Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο. Τοποθετούμε σε δύο χωριστά μπολ. Στο ένα ρίχνουμε το αλεύρι και στο άλλο το μείγμα με το κακάο. Τα ζυμώνουμε  καλά.
Ανοίγουμε την ζύμη σε δυο φύλλα πλατιά.  Πλάθουμε  2 κορδόνια με τη ζύμη του κακάο. Τοποθετούμε πάνω στο κάθε  φύλλο στο κέντρο και τυλίγουμε σε ρολό. Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά ώστε να σφίξει και να το κόψουμε ποιο άνετα σε φέτες  πάχους 1,5 εκατοστού περίπου και τοποθετούμε τα κομμάτια σε αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Σκεπάζουμε  με μία πετσέτα και αφήνουμε μια  ώρα να φουσκώσουν.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, τη φλούδα λεμονιού, να βράσουν ώσπου να δέσει το σιρόπι (να μη τρέχει από το κουτάλι). Για να σιροπιάσουμε τα ροξάκια  πρέπει να είναι και τα δύο ζεστά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσουν 20 με 30  λεπτά περίπου. Όταν τα βγάλουμε  από το φούρνο περιχύνουμε στο ταψί το ζεστό  σιρόπι όσο χρειάζεται για να ρουφήξουν.
Μετά από 30 λεπτά  τα γυρίζουμε για να σιροπιαστούν και από την άλλη πλευρά.  
Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου