Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΣΑΜΑΛΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ











ΥΛΙΚΑ:

2    φλ. Τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
1     φλ. Τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1     φλ. Τσαγιού ζάχαρη
1 ½  φλ. Τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
2     κουτ. γλυκού. μπέικιν πάουντερ
1     κουτ. γλυκού. μαγειρική σόδα
½    κουτ. γλυκού. μαστίχα σκόνη
1     κουτ. γλυκού. ξύσμα πορτοκαλιού
½    φλ. Τσαγιού.  φιλέ αμυγδάλου

Για το σιρόπι:
2 ½  φλ. τσαγιού νερό
3 ½ φλ. Τσαγιού ζάχαρη
Χυμός 1 λεμονιού
1 κουτ. γλυκού. λικέρ μαστίχας
Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για  το σιρόπι βάζουμε  σε ένα  κατσαρόλι  το νερό, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και το λικέρ μαστίχα και τα  αφήνουμε να σιγοβράσουν για  5 λεπτά  περίπου μέχρι να  δούμε ότι έχει δέσει ελαφριά.  Το βγάζουμε από την φωτιά και  το αφήνουμε  στην άκρη   να κρυώσει.
Ανακατεύουμε σε μια  λεκάνη  τα σιμιγδάλια  με την ζάχαρη,  μπέικιν πάουντερ,  σόδα,  μαστίχα  και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και  προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε  λίγο νερό αν χρειαστεί  ανακατεύοντας και λίγο πάλι, μέχρι να γίνει  πηχτός χυλός.  Στρώνουμε  το μίγμα σε ένα  αντικολλητικό  ταψί.   Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του γλυκού με τα φιλέ αμυγδάλου,   πιέζοντας τα μέσα  στη ζύμη.
Ψήνουμε σε φούρνο στους 180⁰ για 40-50  λεπτά περίπου έως  να πάρει  ροδοκόκκινο χρώμα.  Το Βγάζουμε από τον  φούρνο και  χαράζουμε σε  διαγώνια κομμάτια.
Περιχύνουμε  με το κρύο σιρόπι και το αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι πριν το σερβίρουμε.

(συμβουλή:  ποτέ μην αφαιρείτε κομμάτι από γλυκό σιροπιαστό πριν τραβήξει καλά καλά το σιρόπι διότι το σιρόπι θα πάει στο σημείο που λείπει το κομμάτι , με αποτέλεσμα το γλυκό μας να μην σιροπιαστεί  σωστά.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου