Υλικά:
350 γρ. μακαρόνια
για τη σάλτσα:
1 σακουλάκι μύδια πλυμένα και στραγγισμένα
½ φλιτζανιού λάδι
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες φέτες
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας κέτσαπ
1 κουτ. σούπας πελτέ
1 πιπεριά κέρατο κομμένη ροδέλες
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι
3 κουτ. σούπας λευκό κρασί
Εκτέλεση:
βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι για να σοτάρουμε το σκόρδο με τις πιπεριές.
Προσθέτουμε την ντομάτα, κέτσαπ και τον πελτέ. Ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Ρίχνουμε τα μύδια μέσα στη σάλτσα και μόλις πάρουν μια βράση τα σβήνουμε με κρασί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά ακόμη. Βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια, τα ανακατεύουμε μέχρι να πάει η σάλτσα παντού. Είμαστε έτοιμοι για να Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου