Υλικά:
παντεσπάνι
2 αυγά
200 ml γάλα
100 ml λάδι
100 ζάχαρη
200 αλεύρι
1 κουτ. γλυκού baking powder
2 κουτ.σούπας κακάο
κρέμα
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
7 κουτ.σούπας σιμιγδάλι
200 γρ.ινδοκαρυδο
50 γρ. άσπρη σοκολάτα
Εκτέλεση:
Βράζουμε το γάλα σε ένα κατσαρόλι και ρίχνουμε το σιμιγδάλι και την ζάχαρη, τα βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να πήξουν. Βγάζουμε το κατσαρόλι από την φωτιά και προσθέτουμε το ινδοκαρυδο. Το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι στο μπολ του μίξερ και τα ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε και βάζουμε αλεύρι σε ένα ταψί. Βάζουμε το μισό μίγμα για το παντεσπάνι και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου. Βάζουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και στην συνέχεια βάζουμε το υπόλοιπο μίγμα από το παντεσπάνι και ψήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου, σε μέτρια θερμοκρασία.
Από πάνω μπορούμε να βάλουμε γλάσο άσπρης σοκολάτας ή ινδοκαρυδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου