Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ


Φωτό

Υλικά:

10 γρ. γαύρο φρέσκο,
250 ml  ξύδι μήλου
3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
½  φλιτζάνι λάδι
κάπαρη
λίγο τουρσί αγγουράκι,  σε  μικρούς κύβους
Αλάτι

Εκτέλεση:

Τους γαύρους, τους πλένουμε καλά με  κρύο νερό. Στη συνέχεια, τους βγάζουμε το κεφάλι  και τα εντόσθια. Τους ξανα ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό να φύγουν τα αίματα
Ανοίγουμε  στη μέση τους γαυρους με προσοχή μην διαλυθούν και αφαιρούμε το κόκαλο. Αφού τους ανοίξουμε όλους τους ξεπλένουμε πάλι με κρύο νερό.
Τους βάζουμε σε ένα μπολ, τους αλατίζουμε καλά και  περιχύνουμε με το ξύδι μέχρι να σκεπαστούν. Τους αφήνουμε από 5 ώρες περίπου μέχρι να τους ψήσει καλά το ξύδι.       Η σάρκα τους  από κόκκινη πρέπει να γίνει άσπρη.  Τους βάζουμε σε ένα τάπερ, και ρίχνουμε το σκόρδο, την κάπαρη και το ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί. Τους σκεπάζουμε  με το λάδι και  πασπαλίζουμε με άνηθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου