Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΓΛΥΚΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ


Φωτό

Υλικά:

για το παντεσπάνι
17 αυγά
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι φαρίνα
15 κουταλιές σιμιγδάλι
20 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια
ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
για το σιρόπι
1000 ml. νερό
900 gr. ζάχαρη
Φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε στο μείγμα την βανίλια, το ξύσμα και το νερό. Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι. Σε ένα μεγάλο μπολ μεταφέρουμε το μείγμα με τους κρόκους και την ζάχαρη, σταδιακά και εναλλάξ προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το σιμιγδάλι και την μαρέγκα, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά σε ένα μείγμα ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα. Αλείφετε το ταψί με το βούτυρο και ρίχνετε το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.
Σιρόπι Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5′ λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο, το σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι.
Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, το βάζουμε μερικές ώρες στο ψυγείο. Σερβίρουμε αν θέλουμε με παγωτό, γλυκό του κουταλιού ή πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου