Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΓΡΑΝΙΤΑ ΑΝΑΝΑ


Φωτό

ΥΛΙΚΑ:

200 γρ. ζάχαρη,
1     φρέσκο ανανά
½   φλιτζάνι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ξεφλουδίζουμε  τον ανανά και τον ψιλοκόβουμε
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρόλι και το ζεσταίνουμε ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Βάζουμε λίγο σιρόπι με μερικά κομμάτια ανανά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για να γίνουν πουρές. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το σιρόπι και τον ανανά, μέχρι να τον αλέσουμε όλο και να έχουμε λείο πουρέ.
Τον αδειάζουμε σε ένα ταψάκι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ύστερα, το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε για 1 ώρα. το βγάζουμε και το χτυπάμε με το σύρμα για να αφρατεψει  και το βάζουμε πάλι σκεπασμένο στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε δυο φορές ακόμη.
Τέλος, βγάζουμε το ταψάκι από την κατάψυξη και ξύνουμε τη γρανίτα με πιρούνι, μέχρι που να γίνει τριμμένος πάγος. Την ξανά σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και την επιστρέφουμε στην κατάψυξη μέχρι να  σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου