ΥΛΙΚΑ:
200 γρ. ζάχαρη,
1 φρέσκο ανανά
½ φλιτζάνι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεφλουδίζουμε τον ανανά και τον ψιλοκόβουμε
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρόλι και το ζεσταίνουμε ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Βάζουμε λίγο σιρόπι με μερικά κομμάτια ανανά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για να γίνουν πουρές. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το σιρόπι και τον ανανά, μέχρι να τον αλέσουμε όλο και να έχουμε λείο πουρέ.
Τον αδειάζουμε σε ένα ταψάκι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ύστερα, το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε για 1 ώρα. το βγάζουμε και το χτυπάμε με το σύρμα για να αφρατεψει και το βάζουμε πάλι σκεπασμένο στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε δυο φορές ακόμη.
Τέλος, βγάζουμε το ταψάκι από την κατάψυξη και ξύνουμε τη γρανίτα με πιρούνι, μέχρι που να γίνει τριμμένος πάγος. Την ξανά σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και την επιστρέφουμε στην κατάψυξη μέχρι να σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου