Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ


Φωτό


Υλικά:

500 gr. ντοματίνια
350 gr. ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού ξινό
1  βανίλια
4  γαρίφαλα
1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
Χυμό λεμονιού

Εκτελεση:

Πλένουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα ντοματίνια.
Τα χαράσουμε, ελαφρά, με ένα μαχαιράκι από την κάτω πλευρά σταυρωτά.
Πιέζουμε ελαφρά να φύγουν οι σπόροι. Ζεματάμε τα ντοματάκια σε καυτό νερό για 1 λεπτό. Μεταφέρουμε τα ζεματισμένα ντοματάκια σε ένα μπωλ με με παγωμένο νερό και τα ξεφλουδίζουμε. Κάνουμε στρώσεις τα ντοματίνια σε ένα πλατύ σκεύος και τα καλύπτουμε με 100 gr. από την ζάχαρη.
Αφήνουμε τα ντοματίνια 8 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους. Την επόμενη μέρα βάζουμε το σιρόπι που έβγαλαν τα ντοματίνια, την ζάχαρη, την βανίλια, το ξινό, την αρμπαρόριζα, τα γαρίφαλα και 250 ml. νερό και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 35 λεπτά, ξαφρίζοντας τον αφρό που θα βγάλει κατά το βράσιμο.
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε μερικές σταγόνες λεμονιού. Αφήνουμε το γλυκό 24 ώρες. Ελέγχουμε το σιρόπι, αν έχει δέσει σωστά, γιατί το γλυκό βγάζει επιπλέον υγρά. Αν χρειαστεί ξαναβράζουμε, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Μεταφέρουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου