Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΚΟΡΜΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ


Φωτό

Υλικά:

6 φύλλα κρούστας
4 φέτες  πέρκα  φιλέτο
8 γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες
8 καλαμάρια καθαρισμένα χωρίς το κεφάλι
1 φλιτζάνι ρύζι κίτρινο
½ φλιτζάνι μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
3 κλωναράκια άνηθο
2 φιλαράκια δάφνη
Αλάτι
Πιπέρι

Υλικά για την σάλτσα μπεσαμελ:

100 γρ. βούτυρο
100 γρ. Αλεύρι
ζωμό από τα θαλασσινά (όσο χρειαστεί για μια αραιή σάλτσα)
Λίγο αλάτι και πιπέρι άσπρο
1 κλωνάρι άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Παίρνουμε  τα φιλέτα πέρκας τα λαδώνουμε και αλατοπιπερονουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι να ψηθούν για 10 με 15 λεπτά περίπου. Τα βγάζουμε και τα ψιλοκόβουμε  τα περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, τα καλαμάρια και όταν μησογινουν ρίχνουμε τις γαρίδες και τα σοτάρουμε. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.

Ρίχνουμε σε ένα κατσαρόλι το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά ωσότου ξανθύνει. Ρίχνουμε το ζωμό τμηματικά και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Όταν αρχίσει η σάλτσα μας να φουσκαλιάζει την βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τον άνηθο.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα θαλασσινά, τις πιπεριές, κρεμμύδι, μανιτάρια, μαζί με ελάχιστο λάδι από το τηγάνι, ½ φλιτζάνι από τη σάλτσα και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Τα ανακατεύουμε ελαφρά, να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Στρώνουμε μέσα σε μια μακρόστενη φόρμα, 1 φύλλο κρούστας οι άκρες του να εξέχουν απ’ έξω, και το λαδώνουμε με ένα πινέλο. Στρώνουμε από πάνω και κάνουμε την ιδία διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας.  Ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και πιέζουμε ελαφρά. Τυλίγουμε και σκεπάζουμε το μείγμα με τα φύλλα και λαδώνουμε. Ψήνουμε στους 180 – 190 βαθμούς στα 30 με 40 λεπτά περίπου ώσπου να πάρει ένα ωραίο χρώμα το φύλλο μας. Ξεφορμάρουμε, σερβίρουμε σε κομμένες φέτες και περιχύνουμε με την σάλτσα μας.

Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου