Υλικά:
1 φιλέτο μπακαλιάρου
κουρκούτι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 μπύρα
Εκτέλεση:
μπακαλιάρος
Μία ημέρα πριν ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο σε μία λεκάνη με άφθονο νερό, αφού το κόψουμε σε μερίδες.
Για να ξαρμυρίσει καλά, αλλάζουμε συχνά το νερό από την λεκάνη.
Την άλλη μέρα βάζουμε τον μπακαλιάρο σε σουρωτήρι 2-3 ώρες να στεγνώσει από τα πολλά νερά!
Βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου να καλυφθούν παντού με χυλό και τηγανίζουμε στο καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει!
κουρκούτι
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε τόση μπύρα ώστε να κάνουμε έναν παχύρευστο χυλό, ο οποίος θα στέκεται πάνω στον μπακαλιάρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου