Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΓΡΑΝΙΤΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ή ΡΟΔΑΚΙΝΟ


Φωτό

ΥΛΙΚΑ:

250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
750 γρ. βερίκοκα ή ροδάκινα
3  κουταλάκια χυμό λεμονιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε σε ένα κατσαρόλι τη ζάχαρη , και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση, κατεβάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Παίρνουμε τα βερίκοκα ή τα ροδάκινα, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα χτυπάμε στο μπλέντερ για να τα κάνουμε πουρέ.

παίρνουμε τον πολτό φρούτου , και το  χυμό λεμονιού.

Tα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε στο μάτι να ζεσταθούν μέχρι να φτάσουν λίγο πριν το βράσιμο. Τότε κατεβάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Όταν κρυώσουν το σιρόπι και ο πολτός φρούτων και έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, τα ανακατεύουμε, ώστε να ομογενοποιηθούν.

Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 2 ώρες το βγάζουμε, το ανακατεύουμε και το ξαναβάζουμε μέσα για άλλες 2 ώρες. Και ανακατεύουμε ξανά για να αφρατευει.

Όποτε θέλουμε, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου