Υλικά:
2 πορτοκάλια
200 γρ.. ζάχαρη
3 αυγά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
300 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
Για το σιρόπι:
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. νερό
φλούδες από πορτοκάλι, ακέρωτο
Εκτέλεση:
Παίρνουμε τα πορτοκάλια τα κόβουμε κομμάτια, και τα πολτοποιούμε, με την φλούδα. Χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν. Συνεχίζουμε το χτύπημα ενώ ρίχνουμε και το γιαούρτι. Προσθέτουμε και το λικέρ, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα πολτοποιημένα πορτοκάλια. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, το αλευρώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, τη ζάχαρη και τις φλούδες στο νερό, χωρίς να ανακατέψουμε. Μόλις βράσει το νερό, αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά και το αποσύρουμε από την φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και περιχύνουμε το γλυκό όσο είναι ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου