Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ


Φωτό

Υλικά:

200 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 αυγό χτυπημένο για να αλείψουμε στο τέλος
300 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού μπεικιν παουντερ
200 γρ. μαρμελάδα  βερίκοκο ή ότι σας αρέσει

Εκτέλεση:

Βάζουμε   στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε, έως οτου αφρατεψει το μείγμα μας. Ρίχνουμε και  τα 2 αυγά ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ σε σιγανή ταχύτητα.  Περνάμε το αλεύρι μαζί με το μπεικιν από μια σιτα και το ρίχνουμε τμηματικά μέσα στο μείγμα μας. Όταν γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη, χωρίζουμε λίγη και κρατάμε στην άκρη για τα μπαστουνάκια που θα βάλουμε στο τέλος.  Την  υπόλοιπη τη βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι,  την απλώνουμε, αλλά τις άκρες τις σηκώνουμε λίγο για να μην τρέξει μετά η μαρμέλαδα έξω και καεί.
Απλώνουμε τη μαρμελάδα από πάνω.  Πλάθουμε στο τέλος τα μπαστουνάκια με τη ζύμη που είχαμε κρατήσει και τα τοποθετούμε από πάνω. Αλείφουμε  με ένα πινέλο από πάνω την ζύμη με το τρίτο αυγό αφού το έχουμε χτυπήσει.  Την  Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου