Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΡΑΚΑ


Φωτό

Υλικα

½ κιλο μοσχαρι
1 κιλό αρακά
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
λιγο λευκό κρασί
Άνιθο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
2 φρέσκες ντομάτες κομμένες σε κύβους
ελαχιστη ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
λαδι

Εκτέλεση
Σωτάρουμε σε μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο τα κομμάτια του μοσχαριού, τόσο ώστε να αποκτήσουν μία ελαφριά ροδοκόκκινη κρούστα. βαζουμε το κρέας σε μία κατσαρόλα.
Σωτάρουμε σε μεγάλο τηγάνι επίσης τα κρεμμύδια,  το πράσο και τον αρακά με ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά να πάρει 1-2 βράσεις και σβήνουμε με το κρασί, κουνάμε ελαφριά την κατσαρόλα και μετά από 2 - 3 λεπτά ριχνουμε και  τις ντομάτες, τον πελτέ,
την ζάχαρη, λαδι, αλατι πιπερι και τον άνιθο.
Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται και το αφηνουμε να σιγοβρασει, μέχρι να βράσει το μοσχάρι και να δέσει η σάλτσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου