Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ


Φωτό

Υλικά:
¾ φλιτζανιού νερό
¼ φλιτζανιού λάδι
¼ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλυκού αλάτι
αλεύρι όσο χρειαστεί

(Αν φτιάξουμε την πίτα μας με φύλλο κρούστας, παραβλέπουμε τα παραπάνω υλικά και
Παίρνουμε ένα πακέτο φύλλο κρούστας.)

γέμιση:
8 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι
½ κουτί  μανιτάρια
μαϊντανό
φρέσκο κρεμμυδάκι
δυόσμο
λίγο λάδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
φύλλο:
Ρίχνουμε το νερό με το λάδι σε μία λεκάνη. Ρίχνουμε όλα  τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας ζύμη. Την αφήνουμε  για μισή ώρα, να ξεκουραστεί. Την χωρίζουμε στα δύο και ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι για να το κάνουμε φύλλο.
Ρίχνουμε λίγο λάδι στο ταψί μας και από πάνω του βάζουμε το πρώτο μας φύλλο.

γέμιση:
ψιλοκόβουμε όλα μας τα υλικά και τα βράζουμε  με λίγο νερό και λίγο λάδι  μέχρι να μαλακώσουν. Έχοντας ρίξει και τα μπαχαρικά μας. Κατεβάζουμε το μείγμα απ' την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Στρώνουμε σε ένα ταψί το πρώτο φύλλο, μετά, βάζουμε την γέμισή μας πάνω από το φύλλο και ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο μας το οποίο τοποθετούμε πάνω απ' την γέμισή μας. Αλείφουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς περίπου.

(Μπορούμε αν θέλουμε να την φτιάξουμε την πίτα μας και με φύλλο κρούστας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου