Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΑΡΟΥΛΙ & ΠΡΑΣΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ


Φωτό

υλικά
1500 gr. χοιρινό κρέας
2 μαρουλια
3 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών
1 ξερό κρεμμύδι
3 πράσα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
80 gr. βούτυρο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
πιπέρι
2 αυγά
1 μεγάλο λεμόνι
Εκτέλεση

Πλένουμε τα μαρουλια τα καθαρίζουμε και τα χοντροκόβουμε.
Το ζεματάμε σε άφθονο καυτό νερό το μαρουλι για 10′ λεπτά περιπου και κατόπιν το στραγγίζουμε.
Σε μία πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και ελαιόλαδο.
Μόλις κάψει, σωτάρουμε το κρέας πολύ καλά και απο τις 2 πλευρές.
Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνουμε.
Σωτάρουμε για 1′ λεπτό το κρεμμύδι και προσθετουμε τον ζωμό.
Προσθέτουμε όσο έπιπλέον ζεστό νερό χρειαζεται, μέχρι να καλυφθεί το κρέας.
Σιγοβράζουμε για 30′ λεπτά και προσθέτουμε το πράσο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
Συνεζίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, σχεδόν 1 ώρα.
Προσθέτουμε το μαρουλι και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 45′ περίπου λεπτά.
Άν χρειαστεί αλατίζουμε, αφού δοκιμάσουμε πρώτα.
Μόλις βράσει το φαγητό αποσύρουμε από την φωτιά.
Αφαιρούμε 1 φλυτζάνι από το ζουμί του φαγητού.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε αφράτη μαρέγκα, συνεχίζουμε προσθέτοντας τους κρόκους, το λεμόνι και το ζουμί από το φαγητό.
Ρίχνουμε το αυγόκομμα στο φαγητό, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού το αυγόκομμα και σερβίρουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου