Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΓΛΥΚΟ ΚΑΣΤΑΝΟ


Φωτό

Υλικά

1 κιλο Κάστανα
1 κιλο Ζάχαρη
Xυμό από μισο Λεμόνι
1  ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση:
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα μεγάλη με νερό. Αφήνουμε το νερό να  βράσει και ρίχνουμε μέσα τα κάστανα. Τα βράζουμε για  10 – 12 λεπτά. Βγάζουμε την φλούδα τους και το το εσωτερικό  φλούδι με προσοχή. Τα βάζουμε πάλι σε καθαρό νερό και τα βράζουμε ανάλογα με το πόσο σκληρά θέλουμε να είναι στο γλυκό, ελέγχουμε συνεχεια μέχρι να μαλακώσουν ως εκει που θελουμε.
Τα ρίχνουμε σε τρυπητό. Βάζουμε 2 φλυτζάνια νερό μαζί με την ζάχαρή μας και τα αφήνουμε να βράσουν για 10′ λεπτά.  αδειάζουμε τα κάστανα πάλι μέσα στη κατσαρόλα και προσθέτουμε  μισό ξύλο κανέλας.
Εάν θέλουμε να έχει πιο έντονη γεύση κανέλας.
Στίβουμε το λεμόνι και βράζουμε ξανα για 15′ λεπτά περίπου.
Βγάζουμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά και την αφήνουμε σκεπασμένη για μία ημέρα. Κατόπιν βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει μία, δύο βράσεις. Κάνουμε το ίδιο πράγμα για τις επόμενες 2 ημέρες, δηλαδή βράζουμε μέχρι να πάρει μία, δύο βράσεις. Την τελευταία μέρα αυτής της διαδικασίας και αφού κρύωσει, βγάζουμε το ξύλο κανέλας από το γλυκό και το βάζουμε στο βάζο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου