ΥΛΙΚΑ:
Για 5 άτομα
1 κιλό σπάλα μοσχαριού
Αλάτι
Πάπρικα
½ φλιτζάνι βούτυρο
4 μέτρια κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
1 κιλό ντομάτες κονσέρβας ξεφλουδισμένες
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Χυμό λεμονιού
Χυλοπίτες ή πατάτες ή ρύζι πιλάφι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια , το πασπαλίζουμε με 2 κοφτά κουταλάκια αλάτι και 1 κοφτή κουταλιά πάπρικα. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε το κρέας και τα σοτάρουμε μαζί μερικά λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες , και λίγο ζεστό νερό.
Αφήνουμε το κρέας με τη σάλτσα να σιγοψηθει για δυο ώρες περίπου. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος με το χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε με χυλοπίτες ή πατάτες ή ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου