Υλικά:
σου
3 αυγά
40 gr. βoύτυρο
75 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
125 ml. νερό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
σως λευκής σοκολάτας
100 gr. λευκή σοκολάτα
80 ml. κρέμα γάλακτος
άγλυκη σαντυγί
200 ml. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας λικερ καρύδα
6-8 φράουλες
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/4 φλυτζανιού λικέρ καρύδα
3-4 κουταλιές της σούπας ινδοκάρυδο
Παγωτό κρέμα ή καρύδα
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και το βούτυρο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε την ζύμη 3-4 λεπτά να κρυώσει.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και τα ενσωματώνουμε στην ζύμη.
Αφήνουμε την ζύμη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και την χρησιμοποιούμε.
Με ένα κορνέ ή με ένα μικρό κουταλάκι δημιουργούμε μικρά σουδάκια πάνω σε αντικολλητικό χαρτί με απόσταση,γιατί θα φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20΄.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
Κόβουμε κάθε φράουλα σε τέσσερα κομμάτια, τις πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και τις περιχύνουμε με το λικέρ.
Τις βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα να μαριναριστούν.
Βάζουμε την κρέμα στην κατάψυξη για 10′ λεπτά.
Χτυπάμε σε πολύ δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος με το λικέρ μέχρι να γίνει σαντυγί.
Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση.
Μεταφέρουμε την ζεστή κρέμα σε μεταλλικό σκεύος και προσθέτουμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να πάρουμε ένα ρευστό ομοιόμορφο μείγμα.
Σε μία πιατέλα τοποθετούμε το 1/4 από την σαντυγί.
Τοποθετούμε πάνω στην σαντυγί περίπου 10 σου το ένα δίπλα στο άλλο.
Βάζουμε μικρές μπάλες παγωτού πάνω στα σου, περίπου 4-5.
Συνεχίζουμε από πάνω με σου, σαντυγί και παγωτό μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Τοποθετούμε τις φράουλες και πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο και την τριμμένη κουβερτούρα.
Λίγο πριν σερβίρουμε περιχύνουμε με την σως λευκής σοκολάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου