Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Τραγανά Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη μόνο με μέλι


 

Φέτος είπα να σας φτιάξω μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη. Πραγματικά έγιναν τέλεια πρέπει να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε.!! Βγήκαν 45 κομμάτια.

Υλικά για τα Μελομακάρονα:

800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

330 γρ. ηλιέλαιο
150 γρ. νερό
180 γρ. μέλι
180 γρ. χυμό πορτοκαλιού
3 βανίλιες
2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1 ½ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
Ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
1 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
220 γρ. καρύδι τριμμένο

 

Υλικά για το Σιρόπι:
300 γρ. νερό
1200 γρ μέλι
1 ξύλο κανέλας
4-5 γαρύφαλλα
Χυμό ενός λεμονιού

 

 

Εκτέλεση:


Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το μέλι, το γαρύφαλλο, την κανέλα να βράσουν.  Όταν  

αρχίσει ο βρασμός, αφήνουμε  για 5 λεπτά ακόμη.

Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. 

 

Βάζουμε μέσα σε μια λεκάνη, το νερό, το ηλιέλαιο και το μέλι. {Το ζεσταίνω ελάχιστα το μέλι για να ρέει καλύτερα από το βαζάκι.}.  Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τις βανίλιες.  

 

Ανακατεύουμε μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού  την σόδα και μόλις αρχίσει να αφρίζει, την προσθέτουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στη λεκάνη και ανακατεύουμε.  Σε ένα άλλο μεγάλο σκεύος αναμιγνύουμε μαζί το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ.

 

Προσθέτουμε τα υγρά υλικά,  στα στερεά και με μια κουτάλα ανακατεύουμε σιγά σιγα, και όχι για πολύ ώρα να μην ξεχωρίσει  το λάδι από τη ζύμη.  Για να είναι όλα ίδια, κόβουμε σε 40 γρ. Πλάθουμε και τοποθετούμε τα μελομακάρονα  σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.    Κάνουμε σχέδιο με ένα πιρούνι ή πάνω σε μια συρμάτινη κουτάλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και για 30 λεπτά περίπου, έως να πάρουν ένα ωραίο σκούρο χρώμα και να ροδίσουν.

 

Με το που τα βγάζουμε από τον φούρνο, όσο είναι καυτά τα βουτάμε για 25 δευτερόλεπτα  στο  κρύο σιρόπι. Βγάζουμε και αφήνουμε πάνω σε σχάρα.  Σε κάθε στρώση που βάζουμε στην πιατέλα, ραντίζουμε με το σιρόπι ή με μέλι και πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι. Είναι έτοιμα πλέον και φέτος τα μελομακάρονα μας  για να τα σερβίρουμε και να τα απολαυσουμε αυτές τις υπέροχες γιορτινές ημέρες.!!!

 

Καλή επιτυχία και του χρόνου!!!

 https://youtu.be/5cZR1qtUg6Q   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου