Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Κρέμα καραμελέ


 

Για 6 φορμάκια

 

Υλικά

 

Καραμέλα

150 γρ. ζάχαρη

60 γρ. νερό

 

Κρέμα

100 γρ. φρέσκο γάλα

400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

4 αυγά

2 κρόκους αυγού

80 γρ. ζάχαρη

1 ξυλ. Κανέλα

2 στικ. βανίλιας

 

Καραμέλα

Βάζουμε ένα  τηγάνι  σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη με το νερό. 

    Όταν θα αρχίσει να λιώνει, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα έως  να διαλυθεί η ζάχαρη.

 Όταν γίνει  καραμέλα με ένα χρυσάφι  χρώμα, βγάζουμε από τη φωτιά.  Μοιράζουμε  τη  καραμέλα ισόποσα σε 6 φορμάκια. 

   

Για την κρέμα βάζουμε σε μια μεσαία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το στικ βανίλιας και το ξυλ. Κανέλας.  Βάζουμε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς.   Εφόσον   πάρει μία βράση, αφαιρούμε  από τη φωτιά καλύπτοντας  την κατσαρόλα με  μεμβράνη και αφήνουμε 30 λεπτά να χλιαρύνει το μείγμα μας.

 

Βάζουμε  σε ένα μπολ τα αυγά, τον κρόκο  και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά  με ένα σύρμα.  Όταν περάσουν τα 30 λεπτά  προσθέτουμε το μείγμα, στα αυγά ανακατεύοντας με το σύρμα.  Περνάμε από ένα ψιλό σουρωτήρι.   

 

Μοιράζουμε το μείγμα μας, σε 6 φορμάκια.  Βάζουμε τα φορμάκια σε ένα ταψί.  Ρίχνουμε ζεστό νερό μέσα στο ταψί, να φτάσει  λίγο ποιο κάτω από τη μέση στα φορμάκια. 

   

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140 βαθμούς.  Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το  ταψί,   και ψήνουμε για  1 ώρα και ένα τέταρτο  περίπου.  Βγάζουμε από το φούρνο και με προσοχή μην καούμε,  αφαιρούμε τα φορμάκια από το ταψί.  Αφήνουμε για ½  ώρα να χλιαρύνουν   και ύστερα τα  βάζουμε στο ψυγείο  για 1 ώρα περίπου.  

 

Για να ξεφορμάρουμε από τα φορμάκια πιέζουμε λίγο ή  με ένα μαχαιράκι και  αναποδογυρίζουμε  σε ένα πιατάκι.   

 

Καλή επιτυχία!!! 

 

https://youtu.be/yDCvZ7Yjs4U

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου