Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2016 ΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ



Σας ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία.!!!



Υλικά:

1 αλεύρι φαριν απ
250 γρ. βούτυρο
5 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 βανίλιες
1 κουτ. γλυκού κοφτό στη μύτη μαστίχα
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
¾ φλιτζανιού γάλα

Για την επικάλυψη
300 γρ. κουβερτούρα
100 ml. κρέμα γάλακτος
1 ασπράδι αυγού
3 κουτ. Σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατεψει. Χωρίζουμε τα αυγά, και χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνει μαρέγκα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τους κρόκους ένα – ένα. Ύστερα ρίχνουμε  την μαρέγκα. Προσθέτουμε  την μαστίχα, το ξύσμα πορτοκαλιού, και τις βανίλιες. Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνουμε διαδοχικά το αλεύρι, το γάλα και το χυμό πορτοκαλιού. Αφού έχουμε ετοιμάσει το μείγμα μας, το ρίχνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί. Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο ένα κέρμα για το φλουρί, κατά προτίμηση να είναι ελαφρύ. Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Όταν μπήξουμε ένα μαχαιράκι και βγει καθαρό, είναι έτοιμο.
Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε νερό,  σε χαμηλή θερμοκρασία και από πάνω βάζουμε ένα μπολ για να δημιουργήσουμε Μπεν Μαρί. Ρίχνουμε στο μπολ την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και γίνει ένα λείο μείγμα. Στρώνουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, πάνω από την βασιλόπιτα και γύρο γύρο, μέχρι να την καλύψουμε με την σοκολάτα. Χτυπάμε το ασπράδι από το αυγό μέχρι να γίνει μαρέγκα. Αφού η μαρέγκα μας έχει πλέων σφίξει, ρίχνουμε και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Βάζουμε σε ένα πλαστικό κορνε μιας χρήσης την μαρέγκα μας και γαρνίρουμε με διάφορα σχέδια που επιθυμούμε.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου