Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ





Υλικά:

140 γρ. Βούτυρο
100 γρ. Ζάχαρη
1 Αυγό
1 κουτ. Εκχύλισμα βανίλιας
260 γρ. Αλεύρι
½ κουτ. Γλυκού Μπέικιν πάουντερ
λίγο Αλάτι
½ φλιτζάνι Μαρμελάδα (ότι γεύση σας αρέσει)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, χτυπάμε μαζί το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρίσει καλά. Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Σε ένα  άλλο μπολ, αναμιγνύουμε το αλεύρι με την μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτουμε το  αλεύρι, στο βούτυρο και ανακατεύουμε  μέχρι να αναμιχθεί καλά. ζυμώνουμε ελαφριά, να γίνει μια μάζα.
Την χωρίζουμε στη μέση, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε μέσα στο ψυγείο, για να σκληρύνει, περίπου για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε τα ταψάκια για μάφινς για 6 ή για 12 αναλόγως τι έχουμε.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και σε αλευρωμένο πάγκο την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους ½ εκατοστού. Με κουπ πατ, κόβουμε κύκλους διαμέτρου 6 εκατοστών. Βάζουμε στο ταψί, στις θέσεις για μάφιν και πιέζουμε να πάρουν το σχήμα της φόρμας. Μοιράζουμε την μαρμελάδα στα ταρτάκια από λίγο δεν τα γεμίζουμε πολύ. Τα ψήνουμε  για 10 με 15 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και  τα ξεφορμάρουμε έως να κρυώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου