Υλικά:
1 πακέτο ζυμαρικά ταλιατέλες
4 ματσάκια βασιλικός
2-3 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
200 ml λάδι
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο και το λάδι, έως ότου φτιάξουμε μια ομοιογενή πάστα. Την βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε αλάτι, και πιπέρι. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι, για 10 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε τις ταλιατέλες μέσα στη σάλτσα πέστο, ανακατεύουμε και τις σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε σερβίρουμε βάζοντας από πάνω την σάλτσα πέστο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου