Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ Νο2





Για να μη ζαρώσουν πολύ οι φέτες του μπέικον, πριν τις τηγανίσετε, βουτήξτε τες σε καυτό νερό και στεγνώστε τες με απορροφητικό χαρτί.

Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το κρασί στις συνταγές των φαγητών κατσαρόλας με κονιάκ. Θα τους δώσει μια φινέτσα και μια διακριτική μυρωδιά.

Όταν μαγειρεύετε λαχανικά στα μικροκύματα, προσθέστε λίγο βούτυρο και λίγο νερό (1-2 κουταλιές της σούπας). Θα διευκολύνει το ομοιόμορφο και γρήγορο ψήσιμό τους.

Το ντρέσινγκ στην πατατοσαλάτα πρέπει να ρίχνεται όσο οι πατάτες είναι ζεστές, ώστε να απορροφηθεί καλύτερα!

Τις πατάτες που θέλετε να κάνετε πουρέ, πρέπει να τις λιώνετε όσο είναι ζεστές, γιατί λιώνουν πιο εύκολα και δε δημιουργούνται "κόμποι"

Το ψωμί διατηρείται περισσότερο καιρό στην ψωμιέρα και δε μουχλιάζει, αν περάσουμε το εσωτερικό της ψωμιέρας με πανί βουτηγμένο σε ξύδι.

Αλλάξτε γεύση στο συνηθισμένο σας ψητό κοτόπουλο:
Αλείψτε το με μουστάρδα και καρφώστε στο στήθος του (με οδοντογλυφίδες) φέτες μπέικον.

Αν βράζετε ψάρι ή κουνουπίδι, ρίξτε στο νερό μια κόρα ψωμιού, ώστε να μειωθεί έτσι η δυσάρεστη μυρωδιά που αναδίδουν.

Για να γίνουν οι κεφτέδες πιο αφράτοι, μουσκέψτε το ψωμί που θα τούς βάλετε σε λίγο ξίδι και προσθέστε τους και λίγο χοιρινό κιμά.

Για να διώξετε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές από το νεροχύτη σας, ρίξτε μέσα κατακάθια από ελληνικό καφέ.

Χρειάζεστε ζάχαρη άχνη και δεν έχετε;
Mπορείτε αμέσως να φτιάξετε τη δική σας, αν χτυπήσετε την κοινή κρυσταλλική ζάχαρη στο μικρό μπλέντερ λαχανικών.

Πώς θα διατηρήσετε φρέσκο το κομμένο σαλάμι;
Aν κόψατε μερικές φέτες απτό σαλάμι, διατηρήστε το υπόλοιπο στο ψυγείο σε αλουμινόχαρτο, αφού αλείψετε με βούτυρο το κομμένο μέρος του. Έτσι, δεν θα ξεραθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου