![Φωτό](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgsKKf3XwDHsReprKmRBgdzbCiW2KBTF0Dk-e4k0aa8dlUYT9Zp6QvXo_5yiNxaZwSh8oGXqGKUKci_Qhlu1mB2Ah0WdYZg-QxchQxvau9gb2MJOhPWgyROimWiiCOhZ86y0zC-45-znkF-/w332-h207-p-no/mpiftekia+sxaras.jpg)
Υλικά:
400 gr. μοσχαρίσιο κιμά
200 gr. χοιρινό κιμά
2 κρεμμύδια ξερά
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
4-5 φύλλα μέντας ή δυόσμου
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
4 κουταλιές της σούπας γάλα
3 φέτες από μπαγιάτικη ψίχα ψωμιού
1 αυγό
Θυμάρι
Ρίγανη
Κύμινο
Πάπρικα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Eκτέλεση:
Μουλιάζουμε το ψωμί στο νερό και το στύβουμε καλά. Στο multi πολτοποιούμε τα κρεμμύδια,τον μαϊντανό,το σκόρδο,τα φύλλα μέντας μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό.
Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε τουλάχιστον για 20-25 λεπτά (άν θέλουμε τέλεια μπιφτέκια).
Ο κιμάς πρέπει να είναι μαλακός και συμπαγής!
Αφήνουμε σκεπασμένο τον κιμά με μεμβράνη στο ψυγείο.
Πλάθουμε 6 μπιφτέκια,με το δάχτυλό μας πιέζουμε από την μία πλευρά δημιουργώντας μία ελαφριά «λακκούβα».
Αλείφουμε με λάδι,πασπαλίζουμε με ρίγανη και θυμάρι.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια. ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου