Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΧΑΡΑΣ


Φωτό

Υλικά:

400 gr. μοσχαρίσιο κιμά
200 gr. χοιρινό κιμά
2 κρεμμύδια ξερά
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
4-5 φύλλα μέντας ή δυόσμου
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
4 κουταλιές της σούπας γάλα
3 φέτες από μπαγιάτικη ψίχα ψωμιού
1 αυγό
Θυμάρι
Ρίγανη
Κύμινο
Πάπρικα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Eκτέλεση:

Μουλιάζουμε το ψωμί στο νερό και το στύβουμε καλά. Στο multi πολτοποιούμε τα κρεμμύδια,τον μαϊντανό,το σκόρδο,τα φύλλα μέντας μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό.
Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε τουλάχιστον για 20-25 λεπτά (άν θέλουμε τέλεια μπιφτέκια).
Ο κιμάς πρέπει να είναι μαλακός και συμπαγής!
Αφήνουμε σκεπασμένο τον κιμά με μεμβράνη στο ψυγείο.
Πλάθουμε 6 μπιφτέκια,με το δάχτυλό μας πιέζουμε από την μία πλευρά δημιουργώντας μία ελαφριά «λακκούβα».
Αλείφουμε με λάδι,πασπαλίζουμε με ρίγανη και θυμάρι.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια. ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου