Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΣΟΥΠΑ ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ


Φωτό

υλικά
1.500 ml ζωμός κoτόπουλου
200 gr. άσπρα φασόλια,
200 gr. κοφτό μακαρονάκι ή πάστα
3 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
2 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
2 ντομάτες
1 κολοκυθάκι
8 φέτες μπέικον
3 κλωνάράκια σέλερι
6-7 κλωναράκια μαϊντανό
2 καρότα
3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
2 φύλλα δάφνης
1 κλωνάράκι βασιλικός
4 κουταλιές της σούπας ξύδι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 gr. παρμεζάνα
50 gr. μπέικον

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ.
Ξεπλένουμε τα φασόλια και τα βράζουμε με 1 λίτρο νερό.
Μόλις πάρουν μια βράση προσθέτουμε την μία σκελίδα σκόρδου, το ένα κρεμμύδι ολόκληρο κρεμμύδι, ένα φύλλο δάφνης και 1 κλωναράκι δεντρολίβανο.
Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2 ώρες, άν σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι.
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και αφαιρούμε τα μυρωδικά.
Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και πολτοποιούμε το σκόρδο.
Kόβουμε τα καρότα σε ροδέλες, το κολοκυθάκι καιτις ντομάτες σε κύβους.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σωτάρουμε το μπέικον με το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να γίνεται τραγανό.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε τα καρότα, το κολοκυθάκι, τις ντομάτες, το σέλερι και τον ζωμό.
Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζυμαρικό που επιλέξαμε, τα φασόλια και βράζουμε για 8-10 λεπτά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ξύδι, τον βασιλικό και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα.
Σωτάρουμε το μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια, να ξεροψηθεί.
Σερβίρουμε προσθέτωντας τριμμένη παρμεζάνα και μπέικον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου