Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Σαλάτα Ρόκα με ψητό μπέικον μοτσαρέλα και δροσερή dressing


 

Υλικά:

100 γρ. ρόκα 

100 γρ. μοτσαρέλα

7 φέτες μπέικον

6 ντοματίνια

2 φέτες ψωμί του τοστ

Ρίγανη – αλάτι

 

Dressing  

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση:

Ψήνουμε τις φέτες του μπέικον μέχρι να ξεροψηθούν. Βγάζουμε και  τοποθετούμε  το μπέικον  σε απορροφητικό χαρτί. Το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.

Περνάμε τις φέτες  του τοστ με λάδι, αλάτι και ρίγανη. Τις περνάμε ελαφρά από το τηγάνι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές. Τις κόβουμε σε κύβους ή σε μακρόστενα κομμάτια. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες ή σε κομμάτια ανάλογα τη συσκευασία. Κόβουμε και τα ντοματίνια στη μέση.

Σε ένα μπολ βάζουμε για το dressing  την μουστάρδα, το ξύδι μπαλσάμικο και το μέλι. Ρίχνουμε σιγά –σιγά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα για να ενσωματωθούν  τα υλικά μας.

Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα φύλλα τις ρόκας, περιχύνουμε με την μισή ποσότητα dressing   και ανακατεύουμε.  Προσθέτουμε τις φέτες  μοτσαρέλα, το ψιλοκομμένο μπέικον, τα κομμάτια του τοστ και τα ντοματίνια. Τέλος περιχύνουμε με την  υπόλοιπη  dressing. 

 

Καλή επιτυχία!!!

https://youtu.be/MV1Ed61cbUk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου