Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Πασχαλινά κουλουράκια


Υλικά

 

Βγάζει  περίπου 70 κομμάτια.

 

1300 γρ. αλεύρι  γ.ο.χ.

400 γρ.  βούτυρο αγελάδας

400 γρ. ζάχαρη

5 αυγά μεσαία

60 γρ. φρέσκο γάλα

60 γρ. κονιάκ

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

140 γρ. χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα πορτοκαλιού από 3 πορτοκάλια

1 κοφτό  κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κοφτό  κ.γ. αμμωνία

4 γρ. αλάτι

2 αραιωμένους  κρόκους με 4 κ.σ. νερό

 

Εκτέλεση

 

Βάζουμε σε μια λεκάνη τη ζάχαρη, το βούτυρο,  και  χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.

 

Προσθέτουμε το πρώτο αυγό και μόλις απορροφηθεί στο μείγμα, προσθέτουμε το δεύτερο, κάνοντας το ίδιο με τα υπόλοιπα. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το  ξύσμα πορτοκαλιών,  το κονιάκ, τη  βανίλια και χτυπάμε για λίγο ακόμη.

 

Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε  το αλεύρι μαζί με την αμμωνία και το μπέικιν και ανακατεύουμε.  Προσθέτουμε το μισό αλεύρι στο μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το  γάλα, με το αλάτι και χτυπάμε για λίγο ακόμη.

 

Ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη εύπλαστη ζύμη.  Κόβουμε σε κομμάτια των 40 γρ. και πλάθουμε  σε διάφορα σχέδια της αρεσκείας μας. 

 

Τοποθετούμε τα κουλουράκια  σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο.  Ψήνουμε  σε προθερμασμένο  φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.  Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

 

Καλή επιτυχία!!!    

 

https://youtu.be/vnl0Ic4r5Wg

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου