Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Νόστιμη και εύκολη τυρόπιτα σουφλέ


 

Υλικά

12 φύλλα κρούστας

500 γρ. τυρί φέτα

2 αυγά  χτυπημένα

250 γρ. γάλα

50 γρ. κρέμα γάλακτος

1 ½ κ.γ.  μπεικιν παουντερ

Σουσάμι

 

Για το ράντισμα

 

50 γρ. γάλα

50 γρ. νερό

50 γρ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. αλάτι

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

 

Εκτέλεση

 

Θα χρειαστούμε ένα ταψάκι 25Χ35 εκ.  σε ένα μπολ θρυμματίζουμε την φέτα.  Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά χτυπημένα το μπεικιν και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας. 

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το γάλα, νερό, λάδι, αλάτι,  μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά. 

Λαδώνουμε με λάδι το ταψάκι μας και στρώνουμε το  ένα φύλλο.  Ραντίζουμε το φύλλο με το υγρό και προσθέτουμε οριζόντια το δεύτερο φύλλο ραντίζοντας και αυτό.  Σουρώνουμε τα επόμενα τέσσερα φύλλα και τα στρώνουμε στο ταψάκι  το ένα δίπλα στο άλλο.    Προσθέτουμε με μια κουτάλα το μείγμα έτσι ώστε να πάει παντού.  Με την ίδια διαδικασία σουρώνουμε άλλα τέσσερα φύλλα και τα τοποθετούμε από πάνω.  Ραντίζουμε καλά και στρώνουμε ένα φύλλο ομοιόμορφα, ραντίζοντας το, καλά.  Βάζουμε και το τελευταίο φύλλο ραντίζοντας  με όλο το υγρό.  Πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και για 1 ώρα περίπου ώστε να ψηθεί καλά εσωτερικά.  Όταν πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, βγάζουμε από το φούρνο.  Αφήνουμε για 10 λεπτά και ύστερα την απολαμβάνουμε.

 

Καλή σας επιτυχία!!!

 

https://youtu.be/ZIspVhszpso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου