Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Μηλόπιτα με σαντιγί


 

Υλικά :

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

200 γρ. ζάχαρη

150 γρ. βούτυρο

    3 αυγά

    8 γρ.  βανίλια μα άρωμα πορτοκάλι

    5 μήλα μεγάλα

 400 ml.  φρέσκο   γάλα

Ελάχιστη κανέλα

330 ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη  

Λίγα καρύδια τριμμένα          

 

Εκτέλεση :

 

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε  σε λεπτές φέτες.  Τους ρίχνουμε ελάχιστη κανέλα και τα ανακατεύουμε. (Καλά είναι να τα κόψουμε στο τέλος  για να μην μας μαυρίσουν ή αν τα κόψουμε πρώτα , τα βάζουμε μέσα σε νερό).

Στον κάδο του μίξερ , ρίχνουμε την ζάχαρη με το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Όταν αφρατέψει , έχουμε χτυπήσει τα αυγά και τα ρίχνουμε σιγά σιγά  ανακατεύοντας. Το αλεύρι το κοσκινίζουμε και το προσθέτουμε σταδιακά μέσα στο μείγμα με την ζάχαρη, ρίχνουμε  την βανίλια και προσθέτουμε  το γάλα σταδιακά. ( το γάλα όχι όλο, αλλά όσο χρειαστεί ). 

Προσθέτουμε  τα μήλα μέσα στο μείγμα μας και  ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ.  Αλείφουμε ένα ταψάκι  με βούτυρο , το αλευρώνουμε και τινάζουμε το περιττό αλεύρι. Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας, στο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  180 βαθμούς  και  περίπου για μια ώρα ανάλογα τον φούρνο.

Για να δούμε αν είναι έτοιμη η μηλόπιτα μας , πρέπει να μπήξουμε  ένα μαχαιράκι ώστε να βγει καθαρό και είναι έτοιμη. Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τις 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί. Καλύπτουμε από πάνω την πίτα μας με την σαντιγί και πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι. Τέλος την απολαμβάνουμε.

 

Καλή επιτυχία!!!  

 

https://youtu.be/ggQaK7TYMVQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου