Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Αρνίσια παϊδάκια με πράσα και κρέμα γάλακτος

Υλικά

1 κιλ.  Αρνίσια Παϊδάκια
80 γρ. Μπέικον  χοντροκομμένο
  5 πράσα  ψιλοκομμένα
  1 Κρεμμύδι  κομμένο ψιλό καρέ
  ½  π.κρ.  Λευκό Κρασί
  2 κ.γ.  Πάπρικα, γλυκιά

200 ml Κρέμα Γάλακτος
½  ματσάκι Μαϊντανό  ψιλοκομμένο
  6 κ.σ.  Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε τα πράσινα φύλλα, κόβουμε το κοτσάνι στο κάτω μέρος. Κόβουμε και τα  πλένουμε πολύ καλά.  

Αλατοπιπερώνουμε τα παιδάκια και τα προσθέτουμε σε ένα  σκεύος με το μισό λάδι,  και  τα σοτάρουμε    για δέκα  λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο  λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι  για λίγο. Προσθέτουμε το μπέικον και τα πράσα.  Συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το σοτάρισμα.

 

Προσθέτουμε τα παιδάκια στο τηγάνι  με τα λαχανικά.  Σβήνουμε  με   κρασί  και  αφήνουμε να σιγοβράσουν για δέκα  λεπτά ακόμη.  

Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι, προσθέτουμε   την κρέμα γάλακτος,  την πάπρικα και  σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.   ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε  για  5  λεπτά  ακόμη.  Σερβίρουμε  πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο  μαϊντανό.

 

Καλή σας επιτυχία!!!

 

https://youtu.be/a9GdyrJRJRU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου