Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Φωλιές με κρέμα γαλακτομπούρεκου


 

Υλικά

1      πακέτο φύλλο κρούστας  ( 12 φωλιές )

50    γρ. βούτυρο (για τα φύλλα)

 

Για τη κρέμα

500  ml. Γάλα

170  γρ. ζάχαρη

60   γρ. σιμιγδάλι ψιλό

2     αυγά

1     βανίλια

φλούδα ενός λεμονιού

1     κ.σ. βούτυρο

 

Για το σιρόπι

200 γρ. νερό

230 γρ. ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλας

φλούδα λεμονιού

 

Σιρόπι

Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τη ζάχαρη, με το νερό τη φλούδα λεμονιού και την κανέλα. Όταν θα αρχίσει να βράζει, μετά από τρία λεπτά, αποσύρουμε και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

 

Κρέμα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη φλούδα λεμονιού. Ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα τα αυγά, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι την βανίλια και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε δύο με τρείς κουταλιές από το γάλα και αραιώνουμε το μείγμα με τα αυγά. Όλο μαζί το μείγμα το αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα μας και να αρχίσει να κοχλάζει. Αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο στην κρέμα και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε τις βάσεις  για muffins.

Ανοίγουμε πάνω στον πάγκο της κουζίνας, τα φύλλα κρούστας. Παίρνουμε ένα φύλλο, το διπλώνουμε στη μέση και το βουτυρώνουμε. Το τυλίγουμε με μια μεταλλική σούβλα. Αφήνουμε λίγο στο τέλος, σουρώνουμε το φύλλο με τα χέρια μας και αφαιρούμε τη σούβλα. Το γυρνάμε να ενωθούν οι άκρες και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένη βάση για muffins. Συνεχίζουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα. Βουτυρώνουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και για 35 λεπτά περίπου. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα σιροπιάζουμε και τα αφήνουμε δυο ώρες μέσα στις θήκες. Έπειτα γεμίζουμε με την κρέμα. ( προαιρετικά πασπαλίζουμε από πάνω με κανέλα).  

 

Καλή σας επιτυχία!!!

 

https://youtu.be/aoULhL-TnXc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου