Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Στεφάνι λαχανικών με ζύμη γιαουρτιού


Υλικά

Για την ζύμη

700γρ. αλεύρι σκληρό
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200ml. γάλα
100ml. νερό χλιαρό
70ml. Λάδι ηλιέλαιο
10γρ. μαγιά ξηρή
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ  αλάτι
2 αυγά

Για την γέμιση

4 πατάτες
2 πιπεριές Φλωρίνης   (ψιλοκομμένες)
1 πιπεριά πράσινη  ( ψιλοκομμένη)
1 κρεμμύδι μέτριο   (ψιλοκομμένο)
230γρ. μανιτάρια   (κομμένα)
½ μάτσο μαϊντανό   (χοντροκομμένο)
1 κρόκο αυγού   ( για άλειμμα )
Λίγο γάλα
Τυρί κεφαλογραβιέρα
Λίγο σουσάμι
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Ζύμη.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε την μαγιά, ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε δυο με τρεις κουταλιές αλεύρι και αφήνουμε περίπου 10 λεπτά να δουλέψει η μαγιά. Προσθέτουμε το γάλα, γιαούρτι, λάδι, αυγά και ανακατεύουμε ξανά να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Προσθέτουμε τρεις με τέσσερις κουταλιές αλεύρι, το αλάτι και ξανά ανακατεύουμε για λίγο. Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα μας, προσθέτουμε το αλεύρι και πλάθουμε με τα χέρια. Τώρα έχουμε μια μαλακιά ζύμη. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος. 

Πριν να ξεκινήσουμε με την ζύμη, βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τις πατάτες για να βράσουν. Μόλις μπήξουμε ένα μαχαίρι και εισχωρήσει εύκολα, είναι έτοιμες. Τις βάζουμε σε μια λεκάνη και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε ελάχιστο γάλα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.    Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, πιπεριές, μανιτάρια, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά έως να μαλακώσουν τα υλικά μας. Όταν θα είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από την φωτιά.

Όταν περάσουν τα 30 λεπτά, η ζύμη μας έχει διπλασιαστεί και είναι μαλακή. Αλευρώνουμε καλά τον πάγκο, ζυμώνουμε λίγο, κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα  και ανοίγουμε με έναν πλάστη, σε σχήμα στρογγυλό.  Κόβουμε στην μέση με μαχαιράκι σε σχήμα αστεριού. Απλώνουμε με ένα καρνέ ή με κουτάλι τον πουρέ πατάτας. Προσθέτουμε το μίγμα με τα λαχανικά, μαϊντανό και το τυρί. Παίρνουμε τις μύτες και διπλώνουμε. Το βάζουμε σε ένα ταψί, αλείφουμε με έναν κρόκο αυγού με ελάχιστο νερό που  έχουμε διαλύσει.  Τέλος ρίχνουμε και λίγο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  με αντιστάσεις και χαμηλά,  για 45 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας.

Καλή σας επιτυχία!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου