Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Πεινιρλί της λιχούδας


Υλικά
Για την ζύμη
1000 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.   κοσκινισμένο
20 γρ. αλάτι
300 ml. νερό
200 ml. Γάλα
50 ml.  ελαιόλαδο
Λίγο ζάχαρη
20 γρ. μαγιά
Βούτυρο  για το τέλος  (άλειμμα)
Για την σάλτσα
150 γρ. πολτό ντομάτας
λίγη ζάχαρη
 πιπέρι
αλάτι
λίγη ρίγανη  ή  βασιλικό
ελαιόλαδο
Για την γέμιση
500 γρ. κασέρι τριμμένο
3 αυγά  χτυπημένα

Εκτέλεση:
Βάζουμε την μαγιά στο νερό που έχουμε χλιαρό και αφήνουμε 15 λεπτά μέχρι να αφρίσει.  Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Βάζουμε το αλεύρι την ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι, σε μια λεκανιτσα και ανακατεύουμε την ζύμη. Σιγά σιγά ρίχνουμε και το χλιαρό νερό  με την μαγιά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε  μια εύπλαστη ζύμη.
Σκεπάζουμε την λεκανιτσα με μια μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι για 1 ώρα. Χωρίζουμε στα 8 ή όσα θέλουμε ανάλογα το μέγεθος και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε οβάλ περίπου 25 εκατοστών και σχηματίζουμε μια βαρκούλα ανασηκώνοντας της άκρες και τα πλαϊνά.
 Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για  30 λεπτά ακόμη.
 Έχουμε αναμίξει όλα τα υλικά για την σάλτσα. Βάζουμε σάλτσα σε κάθε πεϊνιρλι,  και από πάνω κασέρι ή γραβιέρα τριμμένη. Ψήνουμε σε  προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά  περίπου στους 180-200 βαθμό. 10 λεπτά πριν τα βγάλουμε, μοιράζουμε τα χτυπημένα αυγά και από πάνω ρίχνουμε λίγο τυρί ακόμα. .Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο να γυαλίσουν.
Καλή σας επιτυχία.!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου