Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙ












Υλικά:

5 μεγάλα κολοκύθια
½  κούπας λάδι
2  κρεμμύδια
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
5 ντομάτες περασμένες από τρίφτη
1 ματσάκι  μαϊντανό
λίγο τυρί τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
λάδι
3 φλιτζάνια  μπεσαμέλ  (βλέπε συνταγή για μπεσαμελ)

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ξύνουμε τα κολοκυθάκια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι στο νερό και τα βάζουμε να βράσουν και να μαλακώσουν. Ετοιμάζουμε  τη γέμιση. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε  λάδι. Μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι  και  σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί. Ύστερα  ρίχνουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε, μέχρι να πάρει ένα γκρι χρώμα. Ρίχνουμε  την ντομάτα, με τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με το λάδι του. Ετοιμάζουμε τα κολοκύθια, τα κόβουμε στη μέση οριζόντια και  αδειάζουμε από μέσα την ψίχα με ένα κουτάλι, ή με το ιδικό εργαλείο αν έχουμε. Τα βάζουμε μέσα  σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι, τυρί τριμμένο. Τα γεμίζουμε με τον κιμά, και απλώνουμε από πάνω την μπεσαμελ.  Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς,
μέχρι να ροδίσει και πάρει ένα ωραίο χρώμα η μπεσαμελ μας.(Αν θέλουμε πριν το ψήσιμο,  πασπαλίζουμε από πάνω την μπεσαμελ με λίγο τυρί τριμμένο ή με φρυγανιά τριμμένη.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου