Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΧΤΑΠΟΔΙ ΨΗΤΟ ΣΧΑΡΑΣ


Φωτό

υλικά
1 χταπόδι
Ελαιόλαδο
Ξύδι μπαλσάμικο
Ξύδι λευκό
Ξύδι κόκκινο
Ρίγανη
Θυμάρι
Θρούμπι
Πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

Εκτέλεση
Βάζουμε το χταπόδι σε μία λεκάνη με νερό, την σόδα, 1/2 φλυτζάνι ξύδι κόκκινο και αφήνουμε το χταπόδι 30-40 λεπτά.
Το ξεπλένουμε καλά.
Ετοιμάζουμε την φωτιά που θα ψήσουμε το χταπόδι.
Καθαρίζουμε πολύ καλά την σχάρα μας από τυχόν υπολείμματα!
Καίμε στα κάρβουνα την σχάρα και με μία λεμονόκουπα την καθαρίζουμε.
Αλέιφουμε ελαιόλαδο για να μήν μας κολλήσει το χταπόδι.
Ψήνουμε το χταπόδι στην σχάρα, ολόκληρο, δεν χρειάζεται αρκετη ώρα ψήσιμο!
Το κόβουμε σε κομμάτια.
Στο μπλέντερ χτυπάμε 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο, 2-3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο, 2-3 κουταλιές ξύδι λευκό και 1 κουταλιά ξύδι κόκκινο.
Περιχύνουμε το χταπόδι, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου