Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ


Φωτό

ΥΛΙΚΑ:
Καραμέλα:
¼ φλυτζανα νερό
½ φλυτζανα ζάχαρη

ΚΡΕΜΑ:
3 φλυτζάνες γάλα
4 αυγά
1/3 φλυτζανα ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρόλι την ζάχαρη με το νερό να βράσει για μερικά λεπτά μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα χωρίς να μαυρίσει και πικρίσει.

Αδειάζουμε τη καραμέλα σε μια φόρμα , όταν κρυώσει λίγο , γέρνουμε τη φόρμα και τη γυρνάμε γύρο γύρο  να πάει η καραμέλα στα τοιχώματα της φόρμας.

Βάζουμε το γάλα και την βανίλια μαζί  σε μια κατσαρόλα μέχρι  να κάψει χωρίς να πάρει βράση.  Χτυπάμε τη  ζάχαρη με τα αυγά , και τα ρίχνουμε  στο ζεστό γάλα ενώ το χτυπάμε συνέχεια  με ένα σύρμα.

Αδειάζουμε την κρέμα στη φόρμα , την σκεπάζουμε  καλά με αλουμινόχαρτο , και τη βάζουμε  σε ένα ταψί με νερό στο φούρνο στους 170 βαθμούς. Και ψήνουμε για 10 – 15 λεπτά.  Προσοχή  το νερό στο ταψί να είναι μέχρι τη μέση της φόρμας.

Αφού την βγάλουμε από τον φούρνο , την βάζουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες να κρυώσει.  Για το σερβίρισμα , αναποδογυρίζουμε την φόρμα σε μια πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου