Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΡΥΖΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΕΤΟΥΑΝ




Υλικά:

1 φλιτζάνι  ρύζι  κίτρινο
1 σακουλάκι μασετουαν ( κομμένα λαχανικά )
1 φέτα ψάρι πέρκα (φιλέτο )
½ κιλό γαρίδες μικρές καθαρισμένες
1 φύλλο ζελατίνα
1 βαζάκι μαγιονέζα
4 φιλαράκια δάφνη
βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση:

Πλένουμε το ρύζι καλά και το σουρώνουμε. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε 2 φλιτζάνια νερό, λίγο αλάτι, 1 κουταλιά σούπας βούτυρο και  1 φιλαράκι δάφνη. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 15 με 20 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει. Το βγάζουμε από το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει, ή το κρυώνουμε με κρύο νερό.  Βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, το φιλέτο πέρκας μαζί με λίγο αλάτι, 1 φιλαράκι δάφνης και αφήνουμε για μερικά λεπτά μέχρι να βράσει το ψάρι καλά. Το βγάζουμε και αφού κρυώσει, το θρυμματίζουμε. Βράζουμε και το μασετουαν με λίγο αλάτι, σε μια κατσαρόλα για λίγο, και όταν είναι έτοιμο το σουρώνουμε. Βράζουμε και τις γαρίδες με 2 φιλαράκια δάφνη, σε μια κατσαρόλα. Κρατάμε όσες γαρίδες χρειαστεί ολόκληρες για το γαρνίρισμα και τις υπόλοιπες τις ψιλοκόβουμε.  Στρώνουμε τις γαρίδες σε σειρά μέσα σε μια φόρμα στρογγυλή του κέικ . λιώνουμε την ζελατίνα σε λίγο ζεστό νερό και περιχύνουμε στις γαρίδες που έχουμε στρώσει στην φόρμα.  Σε μια λεκάνη, ρίχνουμε την θρυμματισμένη πέρκα, τις ψιλοκομμένες γαρίδες, το μασετουαν, το ρύζι και την μαγιονέζα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, με μια πλαστική σπάτουλα. Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στην φόρμα και πιέζουμε. Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο ώσπου να σερβίρουμε. Για να ξεφορμάρουμε βάζουμε τη φόρμα σε ένα σκεύος με ζεστό νερό, για 5 δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου