Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ


Φωτό

Υλικά:

1 κοτόπουλο 1 ½ κιλό περίπου
3 κουταλιές λάδι
1 λεμόνι για τον χυμό του
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Δεντρολίβανο
½ φλιτζάνι αλεύρι
Αλάτι και πιπέρι
2 αυγά
Φρυγανιά σε Γαλέτα
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Χωρίζουμε το κοτόπουλο σε 6 κομμάτια και προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο και μερικές βελόνες δεντρολίβανο. Αφήνουμε να μείνει στο ψυγείο μερικές ώρες. Αφαιρουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με λίγο αλάτι και πιπέρι. Αλευρώνουμε τα κομμάτια.
Χτυπάμε τα αυγά με 1 κουταλιά νερό και με 1 κουταλάκι λάδι. Βουτάμε στο αυγό ένα – ένα  κομμάτια και τα τυλίγουμε στην γαλέτα. Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι αρκετό λάδι ( στους 180 βαθμούς ). Τα τηγανίζουμε για 10 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
Στην φρυτεζα για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς, και γυρίζουμε τον διακόπτη μετά στους 165 βαθμούς, και αφήνουμε να ψηθούν για 10 λεπτά ακόμη.  Τα γαρνιρουμε με φέτες λεμονιού, δεντρολίβανο. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές και σαλάτα εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου