Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Φαγκρί στο φούρνο με πιπεριά Φλωρίνης και πατάτες


 

Υλικά:

 

2 Φαγκριά ολόκληρα και καθαρισμένα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους ή φέτες

400 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη λωρίδες

1 κρεμμύδι κομμένο φέτες

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες φετάκια
40 γρ. χυμό ντομάτας

8 κ.σ. ελαιόλαδο
40 γρ. λευκό κρασί
60 γρ.  νερό
½ κ.γ θυμάρι

Αλάτι

φρεσκοκομμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

 

Καθαρίζουμε και πλένουμε, τα ψάρια. Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα χαράζουμε. Τα   Αλατοπιπερώνουμε στην κοιλιά και απ’ έξω.

 

Βάζουμε μέσα στις κοιλιές, τον μισό μαϊντανό και το σκόρδο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.


Σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματινια, τις πατάτες, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το κρασί, τον χυμό ντομάτας, το νερό και ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε. Τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί προσθέτοντας και το υγρό.   

 

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στην αρχή σε προθερμασμένο φούρνο  στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 185 – 190 βαθμούς και συνεχίζουμε για άλλα 20 – 30 λεπτά ανάλογα το φούρνο.

 

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε ακόμη για άλλα 20-25 λεπτά περίπου.  Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζουμε με μαϊντανό πριν το σερβίρισμα.

 

Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου