Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Αφράτα pancakes


 

Υλικά:

 

100 γρ. αλεύρι  γ.ο.χ.

120 γρ. φρέσκο γάλα

4 ασπράδια αβγών

2 κρόκοι αβγών

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

50 γρ. ζάχαρη

Βούτυρο για το σερβίρισμα ή σιρόπι αρεσκείας σας

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά και τα αναμιγνύουμε. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ ή με σύρμα χειρός, την ζάχαρη με τους κρόκους και το γάλα μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.

 

Όταν ασπρίσουν προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι και χτυπάμε πάλι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά μας. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα έως να στέκεται στο σύρμα. 

 

Προσθέτουμε την μαρέγκα στο μίγμα με το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ και  με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μην χάσει το μίγμα μας τον όγκο του.

Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα τηγάνι και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.

 

Βάζουμε το μίγμα σε σακούλα κορνέ, ρίχνουμε στο τηγάνι, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 4 λεπτά να πάρει χρώμα. Γυρνάμε με μια σπάτουλα από την άλλη μεριά, σκεπάζουμε πάλι  και αφήνουμε για άλλα  4 λεπτά.  Σερβίρουμε βάζοντας ένα κομμάτι βούτυρο από πάνω ή όποιο σιρόπι μας αρέσει.

 

Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου