Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Χριστουγεννιάτικος κορμός με κρέμα πορτοκάλι


Υλικά
Για το παντεσπάνι
70 γρ. αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
2 στικ βανίλιες

Για την κρέμα
400 ml. χυμό πορτοκαλιού
60 γρ. κορν φλαουρ
90 γρ. ζάχαρη
2 στικ βανίλιες
2 κρόκους αυγών
1 κ.σ.  βούτυρο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για επικάλυψη
175 γρ. βούτυρο
175 γρ. ζάχαρη άχνη
350 γρ. λευκή κουβερτούρα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
25 γρ. γάλα

Για στόλισμα
Κομματάκια φρούτων (κομπόστα)
3 σύκα βρασμένα (θρυμματισμένα)
Λίγες νιφάδες σοκολάτας

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι, χωρίζουμε  από τα αυγά τους κρόκους με το ασπράδι.  Ρίχνουμε τα ασπράδια με την βανίλια στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε και την ζάχαρη. Μόλις αφρατεψει καλά το μείγμα μας, σταματάμε το μίξερ. χτυπάμε  τους  κρόκους και τους προσθέτουμε, στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια μαριζ. Όταν ενσωματωθούν όλα μαζί , κοσκινίζουμε και ρίχνουμε και το αλεύρι. Με απαλές κινήσεις για να μην χάσει το μείγμα μας τον όγκο του, ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί και το αλεύρι. Σε ένα ταψί, στρώνουμε μια λαδόκολλα. Ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 20 λεπτά, χαμηλά στον φούρνο σε αντιστάσεις.
Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, το βάζουμε ανάποδα σε μια λαδόκολλα και ξεκολλάμε την λαδόκολλα που είχαμε στο ταψί. Πριν κρυώσει τελείως το παντεσπάνι, το τυλίγουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για την κρέμα, βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός το βούτυρο, σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά έως να πήξει. Μόλις πήξει η κρέμα μας, αποσύρουμε από την φωτιά  ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Την μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη έως να κρυώσει.

Για την επικάλυψη κόβουμε την  κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και την λιώνουμε σε  μπαιν μαρι. Όταν χλειαρινει , βάζουμε στον κάδο του μίξερ, την ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, την βανίλια, την κουβερτούρα και χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατεψουν. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.

Εφόσον έχει κρυώσει η κρέμα, την χτυπάμε με ένα σύρμα και στρώνουμε επάνω στο παντεσπάνι. Τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε  λίγο τις άκρες.  Τώρα είμαστε έτοιμοι για την επικάλυψη. Βάζουμε σε ένα κορνέ το μείγμα μας και καλύπτουμε τον κορμό. Αν δεν έχουμε κορνέ δεν μας πειράζει στρώνουμε με ένα κουτάλι και κάνουμε γραμμές με ένα πιρούνι.

Στολίζουμε φρούτα κομπόστας, με τα θρυμματισμένα σύκα και λίγες νιφάδες σοκολάτας.
Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

Καλή σας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου