Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Κεφτεδάκια με σως κάρυ και κρέμα πορτοκαλιού


 

Υλικά:

Για τα κεφτεδάκια:

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

60γρ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι  ψιλοκομμένο

1 σκελ. Σκόρδο  ψιλοκομμένη

2 αβγά

Λίγο  μαϊντανό  ψιλοκομμένο

130 γρ. φρυγανιά τριμμένη

1 κ.σ. ρίγανη  ξερή

1 κ.γ. κύμινο

 αλάτι

πιπέρι

Ηλιέλαιο  για τηγάνισμα

αλεύρι για πανάρισμα

 

Για την σάλτσα κάρυ:  

400 γρ. κρέμα γάλακτος

Λίγο  μαϊντανό

10 γρ. κάρυ

1 σκελ. σκόρδο

1 κρεμμύδι, μικρό

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

 

Για την κρέμα  πορτοκάλι:

300 γρ. χυμό πορτοκάλι

40 γρ. ζάχαρη

1 κ.σ. υγρή βανίλια

1 ξιλ. κανέλα

1 κ.γ.  κορν φλάουρ

 

Εκτέλεση:

βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο  και σοτάρουμε για λίγο.  Βγάζουμε από την φωτιά.

 

Μουσκεύουμε την φρυγανιά  με λίγο νερό.  Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, την φρυγανιά, το σοταρισμένο κρεμμύδι με το σκόρδο, και τα υπόλοιπα υλικά για τον κιμά.  

 

Ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά μας στο μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια.

 

Βάζουμε σε ένα ταψί αλεύρι και τα πανάρουμε.  Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Τηγανίζουμε  λίγα – λίγα  έως να πάρουν ένα χρυσαφή χρώμα. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι.

 

Για την σάλτσα κάρυ:

 Βάζουμε μέσα σε ένα μουλτι όλα τα υλικά για την σάλτσα κάρυ εκτός από την κρέμα γάλακτος και τα πολτοποιούμε.  Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μείγμα για την σάλτσα. Ανακατεύουμε και περιμένουμε να πάρει κάνα δυο βράσεις. 

 

Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά. 

 

Για την κρέμα πορτοκάλι:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα, την βανίλια, και την  ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας.    

 

Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και το προσθέτουμε στον χυμό.  Μαγειρεύουμε  για άλλα 4-5 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά. Όταν πήξει ελαφριά  η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.

 

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μας με ρύζι μπασμάτι.  Στήνουμε το πιάτο με τα κεφτεδάκια και το ρύζι, ρίχνοντας πάνω στα κεφτεδάκια λίγη κρέμα πορτοκαλιού. 

 

Καλή επιτυχία!!!

https://youtu.be/2vrOZHXhqNo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου